Беатрис Валдес (Beatriz Valdés)

Пълно име: Беатрис Валдес Фидалго (Beatriz Valdés Fidalgo)
Дата на раждане: 12 Май 1963 г.
Зодия: Телец
Месторождение: Хавана, Куба
Деца: син - Маурисио

Рейтинг:  7.27  (30 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Талантливата актриса Беатрис Валдес е израснала в сплотено кубинско семейство с майка си и нейните близки. Когато е била на 8 години, тя се включва в една от най-известните детски театрални групи в Хавана, където е учила китара, театър и пластични изкуства. Това са само част от курсовете, които е посещавала. След това преминава в младежкия театър, с когото обикаля повечето градове в Куба.

По това време тя се записва в консерваторията със специалност китара, където изкарва пет години, а след това решава да смени попрището си от музика в театър. Докато учи, тя работи в телевизията и се снима в няколко теленовели - участия, благодарение на натрупва немалък опит. По същото време започва да се снима и във филми.

През 1989 година за първи път отива във Венецуела и участва в първия международен кино-форум. След това се връща през 1991 година, за да се снима във филма „Grisalla". По време на снимките на тези снимки, които се провеждат в Мерида, тя се влюбва в главния оператор и благодарение на това, остава във Венецуела.

Въпреки че тази връзка не продължава дълго, Беатрис Валдес остава в страната, като много често посещава родината си, където остава семейството й. Актрисата става популярна във Венецуела с редица роли в теленовели.

Приятелите й дават подкрепата си. Самата актриса споделя, че нейните приятели я поддържат жива и жизнена, не може да живее без тях. Все още поддържа дружба с първите си приятели в Мерида, които тя приема за своето венецуелско семейство.

Беатрис е сама, не е обвързана. Понякога тази самота я отегчава, но въпреки всичко, тя се е научила да се наслаждава на спокойствието да бъде сама със себе си. Няма планове за бъдещето, защото, според нейните думи, тя обича да се наслаждава на момента.

От миналото си, тя е запазила страстта си към китарата. Не прави това, което не й харесва. Смята се за оптимистка, жена, която се е научила да понася страховете и вината си. Почитателка е на литературата и развитието на своята духовност, на което благодари на своята приятелка Елба Ескобар, която я е повела по духовния път.

Източник: www.venevision.net