Аура Ривас (Aura Rivas)

Пълно име: Аура Пия Ривас де Годой (Aura Pía Rivas de Godoy)
Дата на раждане: 31 Декември 1933 г.
Зодия: Козирог
Месторождение: Тимотес, Мерида, Венецуела
Семейно положението: вдовица
Съпруг/а: Хорхе де Годой Рейес (Jorge de Godoy Reyes)
Деца: две дъщери – Нагиелис и Ситлали

Рейтинг:  8.86  (7 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Аура Ривас е венецуелска актриса. От съвсем малка тя обича да изявява таланта си на сцената в училище, харесва й да рецитира и заради добрата си дикция, тя е предпочитана за специални събития.

През 1953 година, Аура Ривас влиза в Телевиса (сега Веневижън) и там започва своята кариера на малкия екран, докато в същото време е била част от театралната група „Cartografía Nacional“. В този телевизионен канал й предлагат да участва в първата програма на живо, излъчвана по национална телевизия и без съмнения, тя приема. Програмата се казва „Aquella Taza de Café“. След това в постановката „Motivos Venezolanos“, а в телевизията изиграва ролята на Марисела в теленовелата „Доня Барбара“.

През 1958 година посещава театралния фестивал в Мексико като член на групата „Compás“. Докато е в земите на ацтеките, тя се влюбва и решава да остане. Докато е в страната, тя се посвещава на обучение – взема уроци в Националния институт по изящни изкуства (INBAS) в Мексико сити при Секи Сано (Seki Sano), който е подготвил много от звездите по онова време. В Мексико среща и голямата си любов – Хорхе Годой, за когото се жени през 1958 година.

През 1970 година се завръща в Каракас, където се посвещава изцяло на театъра. По-късно, приема предложение да играе в Marte TV, където остава три години – до закриването на канала. След това работи и в други венецуелски канали като Venevision, RCTV, а през 2006 година – и за Televen.

След дълга почивка, тя се връща във Веневижън – мястото, от където е започнала. Щастлива от това завръщане и от ролята на Трина Ередия в теленовелата „Загадките на любовта“.

Като актриса, не обича да говори за ролите, които е изиграла и приема еднакво всичките си роли. Но няма да забрави ролята на Асусена Перес в теленовелата „Чудото на Хуана“ и не само заради професионалното и личностно израстване, но и заради факта, че сценаристката Перла Фариас е написала ролята специално за нея.

В свободното си време, Аура Ривас обича да чете, а ако времето й позволява, гледа телевизия и наблюдава работата на колегите си. Но най-много обича да бъде със семейството си.  

Източник: www.venevision.net