Анжело Антонио (Ângelo Antônio)

Пълно име: Анжело Антонио Карнейро Лопеш (Ângelo Antônio Carneiro Lopes)
Дата на раждане: 4 Юни 1964 г.
Зодия: Близнаци
Месторождение: Курвело, Минас Жериас, Бразилия
Семейно положението: разведен
Съпруг/а: Летисия Сабатела (Letícia Sabatella) от 1991 до 2003 година
Деца: дъщеря Клара (1993 г.)

Рейтинг:  6.80  (15 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Като ученик, Анжело Антнио не обичал да чете, обичал да кара колелото си и да рита топка. В казармата, той се е отличил като отличен стрелец. След това работи като DJ и обикаля страната, посещавайки по-известните барове и дискотеки. По това време, той решава да стане актьор. Тогава има три мечти: да стане пилот, да бъде известен футболист и да стане добър актьор.

След казармата, той не се връща в родния си край, а заминава за Сао Пауло, преследвайки мечтата си да стане актьор. В началото, Анжело няма дори къде да спи и живее в дома на далечна леля. След това заедно с приятелите си живее в студентските общежития към университета на Сао Пауло, като се изхранва като DJ.

Започва да се занимава с театър без да е наясно какво точно е театър. Леля му го запознава с режисьора Антунес Фильо и той го кани в театъра с него. Така, малко по малко, Анжело е омагьосан от театъра. След като учи шест месеца в CPT, той продължава в EAD (Училище по драматични изкуства), където участва в първата си постановка. След това идват тежки времена за младия актьор. Той си спомня, че по онова време не е имал какво да яде и не е виждал изход.

Звездата му изгрява с ролята в теленовелата „Pantanal". По-късно участва в теленовелата „O Dono do Mundo". По време на снимките на тази теленовела, той се запознава с Летисия Сабатела, влюбва се в нея и се жени за нея. Две години по-късно се ражда и дъщеря им, Клара.

Източник: ondeanda.multiply.com