Анхелика Ривера (Angélica Rivera)

Пълно име: Анхелика Ривера Уртадо (Angelica Rivera Hurtado)
Дата на раждане: 2 Август 1970 г.
Зодия: Лъв
Месторождение: Мексико сити, Мексико
Семейно положението: омъжена с един развод
Съпруг/а: първи - Хосе Алберто Кастро (José Alberto Castro); настоящ - Енрике Пеня Нето (Enrique Peña Nieto) от 27 ноември 2010 година
Деца: две дъщери – Анхелика Софиа (1996 г.) и Фернанда (1999 г.)
Височина: 169 см

Рейтинг:  7.25  (24 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Анхелика Ривера е популярна мексиканска актриса и певица.

Един ден, докато се разхождала, тя вижда актрисата Вероника Кастро да снима видео на улицата и решава да погледа скришом. За нейна изненада, Кастро се приближава до нея и я кани да участва в един конкурс, който Алхелика спечелва през 1987 година. Това поставя начало на нейната кариера.

Анхелика Ривера започва своята артистична кариера на 14-годишна възраст. Снима се във видео клип на певеца Луис Мигел. Участва и в редица телевизионни и радио реклами, едва в САЩ и една в Япония.

През 1989 година, в кариерата й настъпва поврат, когато тя приема да изиграе малка роля в теленовелата „Dulce Desafío", с Адела Нориега и Едуардо Янес. Следват успешни участия в няколко теленовели. Малко по малко, тя доказва своите актьорски качества.

През 1991 година, Ривера е избрана в теленовелата „Alcanzar una estrella II", в която участва не само като актриса, но и като певица - взема участие в записа на саунд-трака заедно с Рики Мартин, Педро Фернандес, Саша и Ерик Рубин.

През 2003 година, тя изиграва първата си отрицателна роля в теленовелата „Тъмна орис". Зрителите я харесват много.

Източник: en.wikipedia.org/wiki/Angélica_Rivera