Ана Карина Касанова (Ana Karina Casanova)

Пълно име: Ана Карина Касанова Сантибаньес (Ana Karina Casanova Santibáñez)
Дата на раждане: 8 Март 1977 г.
Зодия: Риби
Месторождение: Каракас, Венецуела
Семейно положението: омъжена
Съпруг/а: Анхел Ричи (Ángel Ricci)

Рейтинг:  7.08  (75 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Ана Карина Касанова е венецуелска актриса.

Тази актриса произхожда от семейство, с майка - чилийка, и баща – лекар, в което никога не ѝ е липсвала любов и грижи. Възхищението към родителите ѝ се простира до там, че последва стъпките на баща си и учи две години за лекар в Медицинския Факултет. Но съдбата й е подготвила друго – участие в конкурс за модели в Маями ѝ отваря вратите към представлението, шоуто и така открива истинското си призвание.

След това ѝ се открива възможност да участва във филма „Una vida y Dos Mandados“, под ръководството на Алберто Арбело (Alberto Arbelo) – филм, който е получил номинация за Оскар, а преди това е реализиран нееднократно в театъра, докато не се появява на малкия екран под названието „Наричат ме Мариамор“ („Me Llaman Mariamor“).

Ана Карина участва и в конкурса „Мис Венецуела“, което се оказва чудесен начин да влезе в редиците на Venevision, където участва в редица теленовели. Актрисата прославя страната си с участия в международни проекти като „Дивата котка“, „Ребека“ и в пуерторикански програми, а също и с участия в театъра. Всичко това ѝ помага да израсне като актриса и да се превърне в признато име.

Дори и след брака си, Ана Карина продължава да участва в различни проекти и благодари за доверието и помощта на Аркимедес Риверо (Arquímedes Rivero).

Източник: www.imdb.com , www.venevision.net