Алисия Мачадо (Alicia Machado)

Пълно име: Джозеф Алисия Мачадо Фахардо (Joseph Alicia Machado Fajardo)
Дата на раждане: 6 Декември 1976 г.
Зодия: Стрелец
Месторождение: Маракай, Венецуела
Родители: Артуро Мачадо (Arturo Machado) и Марта Фахадо (Martha Fajado)
Близки: двама братя
Деца: дъщеря – Динора Валентина (25 юни 2008 година)

Рейтинг:  7.42  (36 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Алисия Мачадо е дъщеря на испанец и кубинец, които емигрират във Венецуела. От съвсем малка Алисия открива своята страст към танците. Започва да посещава уроци по танци на 4-годишна възраст. На 10 години започва да се интересува от музика и се записва в училищния хор.

Алисия започва своята кариера като модел. През 1996 година печели титлата „Мис Венецуела", а след това и „Мис Свят". Тогава Алисия става медийна звезда, въпреки че короната си има цена. Била е принудена да свали няколко килограма под заплахата да й отнемат короната. Въпреки протестите на почитателите й, Алисия успява за няколко месеца да свали нужните килограми и запазва короната.

След като приключват ангажиментите й като Мис Свят, Алисия Мачадо се посвещава на артистична кариера в телевизията.

Алисия Мачадо е единствената Мис Свят, която се е снимала за Playboy, което тя е правила няколко пъти.

През 1999 година издава първия си музикален албум - „Alicia En El Pais De Las Maravillas". Тя разчита на помощта на Рикардо Монтанер, с когото са големи приятели. През 2007 година издава своя втори албум.

През 2008 година ражда първата си дъщеря, но отказва да назове името на бащата, тъй като той не е част от шоу бизнеса, а и тя не иска да разкрива подробности от личния си живот. Носят се слухове, че не иска да разкрие името на бащата, защото той е женен.  

Източник: www.imdb.com