Алба Роверси (Alba Roversi)

Пълно име: Алба Тереса Роверси Кей (Alba Teresa Roversi Key)
Дата на раждане: 14 Август 1961 г.
Зодия: Лъв
Месторождение: Валенсия, Венецуела
Близки: четири братя и сестри
Семейно положението: разведена (три пъти)
Деца: син – Енрике Перейра-Алварес (Enrique Pereira-Álvarez) от втория й съпруг

Рейтинг:  7.06  (123 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Родена във Валенсия, Алба Роверси се смята за жител на Пуерто ла Крус, където е живяла като малка. Там е завършила средното си образование, след което се е отправила за столицата, където се е записала в университета. Първо е учила в специалност Промишлени връзки, а след това се е преместила в специалност Обществени комуникации.

В столицата научава какво е театър и той се превръща в нейно хоби. Малко по малко, актьорството се превръща в нейна страст. Първата й главна роля в телевизията е в теленовелата „María Fernanda", където се превъплъщава в ролята на Алехандра. Но участието й в „Ligia Elena" й е разкрило красотата на актьорската професия.

От този момент нататък, кариерата на Алба се развива и нейната професионална кариера включва множество участия в теленовели.

Но тя не се задоволява само с телевизията. Тя се изявява и в САЩ, където спечелва наградата на критиката за ролята си във филма „Feliz con mi Barranco" за най-добра чуждестранна актриса. Във Венецуела участва в много театрални постановки с актриси като Лурдес Валера и Ана Мария Симон.

Последната й работа е едната от три главни роли в теленовелата „Arroz con Leche" на Venevision, където интерпретира Тереса - психоложка и сексоложа, на която ревността изиграва лоша шега.

Роверси е много обикновена жена, предпочита да се облича спортно и ненавижда да използва грим.

В свободното си време предпочита да си стои в дома, да гледа телевизия, да ходи на кино или да се събира с приятели, с които да пие вино. В неделя обича да се качва до Cota Mil (Кота 1000) - обича да прави упражнения на чист въздух и никога не се затваря в спортна зала.

Описва се като импулсивна, справедлива, романтична, често плачеща, методична в работата си, лишена от търпение в личния си живот.

„Фактът, че израснах в Пуерто ла Крус ме направи обикновена. Не се смятам за него голямо, въпреки успеха, на който се радвам. Вярвам, че никога не бива да забравям от къде съм тръгнала", споделя самата актриса.

Не се смята за злобна, нито за горда. Казва, че човек трябва да умее да помоли за прошка и да признава грешките си.

Признава, че много обича кучетата, но заради професията така и не е могла да гледа домашен любимец в дома си.

Обожава да пее, въпреки че не се изявява много. Много й се иска да пее професионално.

Алба Ровери споделя, че с тримата си съпрузи поддържа приятелски отношения.

Надява се още дълго да може да се изявява като актриса, не само в телевизията, но и в театъра.

Източник: www.venevision.net